Кальмари в кунжуті
Кількість порцій - 3
Час приготування - 25 хв

Кальмари в кунжуті

Кунжут надає неповторний аромат всіляким хлібобулочним виробам. Іноді рецепти з кунжутом використовуються для приготування салатів і других страв. Вважається, що ця приправа з незвичайно апетитним запахом добре поєднується зі свининою, яловичиною, кальмарами і куркою. Саме кунжут і спеції надають смаженим кальмарам легкий східний аромат і смак. Кальмари виходять м'які і ніжні. Їх можна вживати, як теплими, так і холодними. Подавати можна з будь-яким соусом. Якщо кунжутного насіння не вистачило, а кальмари ще залишилися, то можна обсмажити кільця просто в клярі. Виходить теж смачно.

Інгредієнти

  • Кальмар - 2 шт.
  • Кунжут - 150 г.
  • Куркума - 1/3 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Приправа для морепродуктів - 1/3 ч. л.
  • Олія соняшникова - 50 мл.
  • Часник - 3 зубчики
  • Яйця - 1 шт.
  • Кріп - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Кальмари відварити в підсоленій воді. Далі нарізати кільцями. Кунжут обсмажити.

  • 02

    Нарізаний кальмар змішати зі спеціями і занурити у збите яйце. Потім обваляти в кунжуті.

  • 03

    На сковороді розігріти олію й обсмажити кальмар. При подачі на стіл посипати рубаним часником і зеленню.