Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Капоната з оливками
Капоната з оливками

Капоната з оливками

Капоната - це традиційна сицилійська (італійська) закуска з овочів. Головні її складові - баклажани, оливки, селера і каперси. При її приготуванні баклажани треба рясно посипати сіллю - для зменшення гіркоти. При використанні дрібних оливок, різати їх не потрібно, або деякі тільки навпіл. Капонату можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Остиглу можна вживати як холодну закуску - перетерти в пасту до однорідного стану і намазувати на хліб. Капоната придбає зовсім інший смак, якщо замінити всього один продукт - зелені оливки на грецькі фіолетові маслини.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Перець чорний мелений — за смаком
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Балажани — 1 шт.
  4. 4. Оливки — 100 г.
  5. 5. Стебло селери — 2 шт.
  6. 6. Каперси — 2 ст. л.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  8. 8. Помідори — 4 шт.
  9. 9. Цукор — 2 ст. л.
  10. 10. Оцет винний — 2 ст. л.
  11. 11. Петруша — 1 пучок

Етапи готування

  1. Баклажани промити, очистити від шкірки, нарізати на кубики, покласти в миску, засипати сіллю. Через 15 хвилин промити під холодною водою, просушити, обсмажити на сковороді 4 хвилини. Після, перекласти в миску.

  2. Каперси, цибулю, оливки та селеру нарізати, додати в сковороду до баклажанів.

  3. Зробити надріз на помідорах, залити на 2 хвилини окропом, після, зняти шкірку. М'якоть помідорів подрібнити, обсмажити з цукром на окремій сковороді протягом 4 хвилин. Влити до помідорів оцет, додати сіль і перець за смаком, тушкувати без кришки протягом 7-8 хвилин на сильному вогні.

  4. Заправити баклажани томатним соусом з другої сковороди, додати подрібнену петрушку. Остудити суміш, після, поставити в холодильник.