Капоната з оливками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Капоната з оливками

Капоната - це традиційна сицилійська (італійська) закуска з овочів. Головні її складові - баклажани, оливки, селера і каперси. При її приготуванні баклажани треба рясно посипати сіллю - для зменшення гіркоти. При використанні дрібних оливок, різати їх не потрібно, або деякі тільки навпіл. Капонату можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Остиглу можна вживати як холодну закуску - перетерти в пасту до однорідного стану і намазувати на хліб. Капоната придбає зовсім інший смак, якщо замінити всього один продукт - зелені оливки на грецькі фіолетові маслини.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Балажани - 1 шт.
  • Оливки - 100 г.
  • Стебло селери - 2 шт.
  • Каперси - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Помідори - 4 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Оцет винний - 2 ст. л.
  • Петруша - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани промити, очистити від шкірки, нарізати на кубики, покласти в миску, засипати сіллю. Через 15 хвилин промити під холодною водою, просушити, обсмажити на сковороді 4 хвилини. Після, перекласти в миску.

  • 02

    Каперси, цибулю, оливки та селеру нарізати, додати в сковороду до баклажанів.

  • 03

    Зробити надріз на помідорах, залити на 2 хвилини окропом, після, зняти шкірку. М'якоть помідорів подрібнити, обсмажити з цукром на окремій сковороді протягом 4 хвилин. Влити до помідорів оцет, додати сіль і перець за смаком, тушкувати без кришки протягом 7-8 хвилин на сильному вогні.

  • 04

    Заправити баклажани томатним соусом з другої сковороди, додати подрібнену петрушку. Остудити суміш, після, поставити в холодильник.