Капуста для голубців у мікрохвильовій печі
Кількість порцій - 8
Час приготування - 25 хв

Капуста для голубців у мікрохвильовій печі

Цей рецепт значно полегшить процес підготовки капусти для голубців. Не потрібно відривати акуратно листочки, класти їх у киплячу воду, стежити, щоб не переварити, але й не доварити не можна, все зроблять мікрохвилі. Капусту найкраще взяти вагою близько півтора кілограма, світлу, дуже щільну, не круглу, а приплющену, у такої капусти зазвичай дуже тонке і велике листя. Після обробки в мікрохвильовці капустяне листя стає м'яким і дуже добре розгортається. Ось так можна обійтися без нудного і небезпечного ошпарювання листя і до того ж час заощадити.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна - 2 кг.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно промити капусту. Потім зняти з неї кілька верхніх листків. Капусту розмістити в мікрохвильовій печі. Встановити потужність 900 Вт. Таймер - на 10-12 хвилин. Як тільки мікрохвильова піч дасть сигнал про готовність - забрати капусту та помістити її під струмінь холодної води. Скоріш за все вона вже готова. Стиснути капусту. Вона повинна стати трохи м'якшою. Якщо є сумніви, дати їй ще 2-4 хвилини у мікрохвильовій печі. Та знову під струмінь холодної води.

  • 02

    Поставити капусту качаном донизу та почати розвертати листки, розкриваючи капустину, як троянду. Листки відгортаються дуже легко, бо стали м'якими та гнучкими. Капуста перетворилася на велику м'яку "троянду" з невеликою кулькою з дрібних листків у центрі.

  • 03

    Тепер перевернути капусту качаном вгору. Взяти ніж та почати підрізати листочки біля качану, відкладаючи їх в сторону. Браку у вигляді розірваних листків не буде. Тому, що не дивлячись на свою м'якість та тонкість, листки міцні та не рвуться. На відміну від зварених.

  • 04

    З кожного листка ножем зрізати виступаючі товсті стебла-жили. Вони також зрізаються ідеально-легко. Листки готові! В такі листки фарш загортати - найприємніший процес. Голубці виходять акуратними, тугими та щільними.