Капуста квашена
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Капуста квашена

Правильно заквашена капуста не повинна вийти з гірчинкою. Для цього треба знати деякі правила. Як вже відомо з рецепту, капуста бродить близько трьох діб, і протягом цього часу її необхідно протикати довгим ножем до самого дна. Про свою готовність капуста розповість сама - піна, що утворилася при бродінні, зникне, а колір розсолу стане світліший. Ховаємо готову капусту в холодильник і насолоджуємося корисним продуктом. Квашена капуста лідер за вмістом вітаміну С, К, й інших важливих для організму цілющих складових. Тепер стає зрозуміло, що цей овоч є за що полюбити, адже добова доза складає всього 150 г., щоб задовольнити організм в одній з його потреб у вітаміні С.

Інгредієнти

  • Капуста - 2,5 кг.
  • Морква - 500 г.
  • Сіль - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Капусту вимити. Видалити верхні пошкоджені листочки. Розрізати на 4 частини. Нашаткувати з допомоги терки.

  • 02

    Очищену моркву натерти на великій терці. Сіль всипати в миску. Частину капусти (4 жмені) викласти в каструлю. Посипати сіллю.

  • 03

    Капусту слід гарненько перемішати. Розім'яти з сіллю до утворення соку. Потім додати в капусту невелику кількість моркви. Перемішати.

  • 04

    Останній етап - затрамбувати капусту. Качалкою, по черзі додаючи інгредієнти, утрамбувати всю капусту. Потім руками притиснути капусту.

  • 05

    Накрити капусту тарілкою і придавити яким-небудь вантажем. З краю увіткнути качалку. Залишити на три доби бродити при кімнатній температурі.