Капуста у медовій заливці
Кількість порцій - 10
Час приготування - 45 хв

Капуста у медовій заливці

Існує досить багато способів приготування капусти. Здавна капусту квасили і солили величезними бочками. З появою скляних банок зі скляними, а потім і металевими кришками стали можливими найрізноманітніші способи заготівлі з капусти на зиму. Один з різноманіття рецептів - капуста в медовій заливці. Перед приготуванням капусту потрібно підготувати належним чином - спочатку прибрати верхні листки, які зазвичай містять різні дефекти. Порізати краще дуже крупно. Капуста в медовій заливці - дуже оригінальна закуска. Завдяки тому, що ця закуска зовсім не містить цукру, її можуть безбоязно їсти діабетики.

Інгредієнти

  • Капуста - 2,5 кг.
  • Перець солодкий - 500 г.
  • Мед - 100 г.
  • Перець стручковий - 2 шт.
  • Вода - 1 л.
  • Сіль - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Капусту нашаткувати. Перець очистити від насіння і нарізати скибочками. Викласти в посудину глибоку.

  • 02

    Перемішати овочі. Додати 2 ст. л. солі. Потім знову ретельно перемішати усі інгредієнти. Викласти капусту у банки і додати в кожну шматочок гіркого перцю.

  • 03

    Розбавити мед в 1 л. води. Залити ним капусту. На кожну банку покласти вантаж і поставити в холодне місце.