Карамелізовані апельсини
Кількість порцій - 2
Час приготування - 2 г 30 хв

Карамелізовані апельсини

Карамелізовані фрукти - це справжня смакота. Рецепт приготування карамелізованих апельсинів відомий дуже давно. Як стверджують знавці кулінарії: ще із Середніх століть. В Іспанії так апельсини готували маври, використовуючи замість цукру мед. Карамелізовані апельсини - оригінальний, простий у приготуванні і яскравий десерт, смачні ласощі до чаювання, відмінна закуска до легких алкогольних напоїв.

Інгредієнти

  • Апельсини (великі) - 2 шт.
  • Цукор - 400 г.
  • Вода - 300 мл.
  • Бад'ян (зірочка) - 3 шт.
  • Палочка кориці - 1 шт.
  • Гвоздика - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Апельсини помити, нарізати кружечками товщиною 5 мм.

  • 02

    Опустити апельсини в каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини, щоб позбутися гіркоти.

  • 03

    Викласти апельсини шумівкою на паперові рушники, дати воді стекти.

  • 04

    У широкому посуді (може підійти сковорідка) на середньому вогні цукор розчинити з водою, покласти туди апельсини, додати прянощі.

  • 05

    Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити апельсини 1 годину ± 15 хвилин з відкритою кришкою. За цей час апельсини повинні стати трохи прозорими.

  • 06

    Потім збільшити температуру до стану, коли вода почне вирувати. І варити ще 15-20 хвилин. Сироп зменшиться в кількості і почне карамелізуватися (густіти).

  • 07

    Апельсини вийняти шумівкою на решітку і дати стекти сиропу.

  • 08

    Розігріти духовку до 150-160°C. Розмістити решітку з апельсинами в середині, а під нею встановити деко, застелене пергаментом, силіконовим килимком або фольгою. З фольги або пергаменту карамель видалити простіше, ніж з деко.

  • 09

    Через 40-60 хвилин вимкнути духовку і залишити апельсини там остигати і підсихати.