Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами

Карамелізовані банани з ромовим соусом і горіхами - десерт, який готується дуже швидко, на швидку руку. Карамелізация бананів у запропонованому рецепті - це нескладний процес, в ході якого плавлять цукор на сковороді з вершковим маслом і мускатним горіхом, а потім в сиропі обсмажують банани. Карамель додасть бананам яскраво виражений солодкий смак. Після карамелізації бананів готується ромовий соус. Поєднання теплих карамелізованих бананів під ромовим соусом і ванільного морозива - дуже вдале поєднання, яке зробить цей десерт одним із найулюбленіших.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 50 г.
  • Цукор коричневий - 2 ст. л.
  • Горіх мускатний - 0,5 ч. л.
  • Банани - 4 шт.
  • Апельсини - 1 шт.
  • Ром - 1 ст. л.
  • Горіхи волоські - 2 ст. л.
  • Морозиво ванільне - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Поставити на середній вогонь сковороду, додати в неї масло, висипати цукор і мускатний горіх, готувати протягом 1 хвилини, до повного розчинення цукру.

  • 02

    Додати в сковороду банани, нарізані уздовж навпіл, зрізом вниз, готувати протягом 2 хвилин.

  • 03

    Викласти банани з сковороди на тарілку.

  • 04

    До суміші на сковороді додати цедру апельсина і апельсиновий сік. Готувати протягом 2 хвилин, до консистенції сиропу. Влити ром. Перемішати.

  • 05

    Полити банани на тарілці соусом, посипати товченими горіхами, додати морозиво.