Карамельно-грушевий пиріг
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Карамельно-грушевий пиріг

Карамельно-грушевий пиріг - це смачне чудо кулінарного мистецтва. Цей смачний пиріг не дуже важко приготувати в домашніх умовах. Часу на його приготування у вас піде не дуже багато. Але зате яке задоволення спіткає вас, коли ви будете виймати його на стіл гарячого, пахучого, рум'яного з хрусткою карамельною скоринкою! Це щось неймовірне. Не меншої радості ви і ваші близькі отримають при спільному поїданні пирога, наприклад, в зимовий, затишний вечір на домашній, теплій кухні за чашкою чаю. Або літнім вечором де-небудь на затишній, дачній веранді, або в міській квартирі на відкритому балконі ви будете насолоджуватися поїданням пирога, вдихаючи літню, вечірню прохолоду...

Інгредієнти

  • Борошно - 235 г
  • Цукрова пудра - 25 г
  • Вершкове масло - 150 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 50 г
  • Мигдаль - 50 г
  • Груші - 3 шт.
  • Абрикосовий джем - 2 ст.л.
  • Лимон - 0,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло розрізати на кілька шматочків і залишити при кімнатній температурі для розм'якшення. Борошно (2 ст.л. залишити для помадки) просіяти з цукровою пудрою.

  • 02

    У борошні зробити лунку, покласти до неї вершкове масло, влити 2 ст.л. теплої води, збити одне яйце. Замісити тісто.

  • 03

    Викласти тісто у невисоку круглу форму, сформувати бортики. Застелити пергаментним папером і насипати зверху приблизно 1 склянку квасолі. (Це потрібно для того, щоб при випіканні тісто не пузирилося). Випікати в духовці при 200°C близько 10 хвилин.

  • 04

    Тим часом в блендері подрібнити мигдаль. У великій мисці розтерти масло і цукор, додати 1 ст.л. меленого мигдалю, все перемішати. Окремо збити одне яйце і влити його невеликими порціями до масляної маси. Додати решту молотого мигдалю і борошно, добре перемішати помадку.

  • 05

    Розрізати навпіл груші, видалити з них серцевинки. Очистити груші від шкірки і зробити на поверхні поздовжні розрізи. Змастити пиріг помадкою, вирівняти ложкою. Зверху викласти груші. Випікати пиріг приблизно 30-35 хвилин у духовці при 180°C до золотисто-коричневої скоринки.

  • 06

    З лимона вичавити сік. У маленькій мисочці змішати абрикосовий джем і 1 ст.л. лимонного соку. Теплий пиріг змастити отриманою глазур'ю і відразу ж подавати.