Так склалося, що у китайських імператорів серед всієї риби в особливій пошані був саме короп, адже він вважався великими ласощами, справжнім делікатесом, доступним лише обраним. З цієї країни короп поширився по всій Азії та далеко за її межі. Виявляється, своє ім'я ця річкова рибка отримала не випадково, а за високу плодючість і швидкий розвиток, а в перекладі із грецької «короп» перекладається як «плід», «урожай». У кулінарії риба зайняла почесне місце у всіх жителів нашої країни як на буденному, так і на святковому столі. Вашій увазі один з найвдаліших варіантів приготування цієї «царської» рибки – короп з медом – найніжніше м'ясо, запечене у фользі з ароматними спеціями, медом і родзинками.
Змішати в ємності спеції: коріандр мелений, мускатний горіх, сіль, мелений перець. Натерти сумішшю заздалегідь очищеного і помитого коропа.
Наступний крок - приготувати медовий соус. Для цього: в сковороду налити олію, висипати нарізану цибулю і трішки її обсмажити. Потім додати мед, вершкове масло і родзинки. Помішувати суміш, доки мед і масло не розчиняться. Після, дати настоятися солодкому соусу.
Включити розігріватися духовку на 200ºС. Узяти глибоку посудину для запікання. Налити в неї 2-3 ложки соусу, обов'язково, щоб він покрив дно. На рибі зробити неглибокі надрізи. Покласти її в посудину. Вилити зверху увесь соус.
Стягнути фольгою і відправити запікатися в духовку. Через 40 хвилин зменшити вогонь до 170ºС і готувати ще 60 хвилин. Готову рибу настояти 30 хвилин, не знімаючи фольги. Потім її видалити.