Картопля "Бомбей"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Картопля "Бомбей"

Основу індійської кухні складають всілякі овочі. Вегетаріанство тут поширене з двох причин: по-перше - з релігійної: в індуїзмі корова вважається священною твариною, а іслам забороняє вживати в їжу свинину. По-друге, в жаркому кліматі м'ясо швидко псується. Зате індійські господині, готуючи вегетаріанську їжу, використовують понад 30 видів приправ і прянощів, що дозволяє досягти дуже яскравого і оригінального смаку страв. У цьому рецепті ми з вами використовуємо "лише" ​​7 спецій і прянощів, але відчуйте, як цікаво вони змінять смак звичайних овочів.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг
  • Помідори - 2 шт.
  • Рослинна олія - 2 ст.л.
  • Вершкове масло - 100 г
  • Кмин - 1 ч.л.
  • Гірчиця зерниста - 1 ч.л.
  • Коріандр - 1 ч.л.
  • Куркума - 1 ч.л.
  • Чорний перець - 0,5 ч.л.
  • Червоний перець - за смаком
  • Свіжий імбир - 0,5 см
  • Зелень петрушки - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистіть, відваріть і крупно поріжте.

  • 02

    Помідори крупно поріжте.

  • 03

    У сковороду влийте рослинної олії, коли вона трохи нагріється, додайте зерна гірчиці, кмин, куркуму, коріандр, чорний і червоний перець. Прогрійте спеції на слабкому вогні.

  • 04

    Імбир дрібно порубіть. У сковороду викладіть вершкове масло і додайте імбир. Обсмажте все кілька хвилин.

  • 05

    Додайте помідори, збільште вогонь до середнього і ще трохи просмажте.

  • 06

    Слідом додайте картоплю і дрібно посічену зелень, посоліть і все добре перемішайте. Потримайте на вогні ще 5 хвилин і подавайте.