Картопляна піца на вечерю
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Картопляна піца на вечерю

Картопляна піца - це один із варіантів швидкого обіду або вечері. Це цікава знахідка для тих, хто любить картоплю і готовий шукати все нові способи її приготування, і для тих, кому трохи набридла традиційна піца. При приготуванні картопляної піци не потрібно возитися з тІстом, не потрібна духовка. Приготована піца порадує смачним поєднанням продуктів. Потрібно відзначити, що картоплю краще використовувати "стару", з "молодою" - основа піци може не вийти, тому що при її натиранні на тертку утворюється дуже багато соку. Подавати картопляну піцу до столу можна з зеленим салатом зі сметаною.

Інгредієнти

  • Картопля - 350 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Ковбаски мисливські - 150 г.
  • Помідори черрі - 80 г.
  • Сир - 85 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Діжонська гірчиця - 1 ч. л.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Зелена цибуля - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Потім трохи обсмажити на рослинній олії.

  • 02

    У цей час нарізати солодкий перець і додати до цибулі. Після чого нарізати ковбаски і також додати в сковороду. Обсмажити все хвилин 5-7 і зняти з вогню.

  • 03

    Картоплю очистити і натерти на крупній тертці, додати часник, пропущений через прес, яйця, борошно і за смаком сіль, перець. Добре перемішати.

  • 04

    Зелену цибулю промити і дрібно нарізати. Помідори черрі розрізати навпіл. Сир натерти на дрібній тертці.

  • 05

    Розжарити сковороду і викласти отриману суміш на неї. Зменшити вогонь і смажити так близько 5 хвилин. Потім акуратно перевернути на іншу сторону.

  • 06

    Приблизно через 2-3 хвилини нанести на корж тонким шаром гірчицю, далі викласти начинку з ковбасками і помідори черрі. А зверху присипати зеленою цибулею і сиром.

  • 07

    Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і томити так, поки весь сир не розплавиться.