Картопляна запіканка із сьомгою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Картопляна запіканка із сьомгою

Поєднання таких інгредієнтів, як картопля і риба в кулінарії є одним із самих популярних, більше того одним із самих вдалих. Запропонована страва "Картопляна запіканка із сьомгою" - тому доказ. Перевага запіканок в тому, що можна приготувати повноцінний обід за порівняно невеликий проміжок часу. Існує два основних види картопляних запіканок: із сирої картоплі та із картопляного пюре. У цьому рецепті використовується пюре. Картопляна запіканка із сьомгою не потребуватиме від Вас багато зусиль, але при всьому при цьому блюдо є в меню багатьох ресторанів. У Вас вийде ніжна і соковита картопляна запіканка з рибою.

Інгредієнти

  • Картопля - 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вершки 25% - 100 мл.
  • Масло вершкове - 100 мл.
  • Сьомга - 400 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити картоплю, остудити, зробити пюре. Додати в пюре вершки і вершкове масло.

  • 02

    Подрібнити цибулю, обсмажити на розігрітій сковороді на олії. Додати обсмажену цибулю в пюре.

  • 03

    Сьомгу натерти сіллю і перцем, обсмажити на розігрітій сковороді на олії з обох сторін.

  • 04

    У форму для випікання викласти половину пюре, зверху викласти нарізану сьомгу, зверху на рибу викласти знову половину картопляного пюре. Змастити зверху вершковим маслом.

  • 05

    Випікати в розігрітій до 150°C духовці протягом 40-45 хвилин.