Картопляні котлети з червоною квасолею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 20 хв

Картопляні котлети з червоною квасолею

Любите картоплю і шукаєте нові варіанти її приготування? Приготуйте картопляні котлети з червоною квасолею. Картопля - улюблений багатьма овоч, а квасоля, завдяки безлічі корисних речовин, що входять до її складу, відноситься до дієтичних і лікувальних продуктів. Спеції: прованські трави, чорний мелений перець, мелений перець чилі зроблять котлетки дуже ароматними, а куркума додасть їм гарний колір. При приготуванні страви можна використовувати квасолю й іншого сорту, а не тільки червону. Основна вимога до квасолі в цьому рецепті в тому, щоб вона легко розварювалася і була смачною. Її бажано попередньо замочити на ніч.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Морква - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Перець чилі мелений - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Трави прованські - за смаком
  • Куркума - 2 ч. л.
  • Сухарі панірувальні - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Борошно пшеничне - 100 г.
  • Квасоля червона - 100 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити квасолю до гарної м'якості. Картоплю відварити і остудити, підсушити. Моркву натерти. У розігрітій сковороді обсмажити моркву на олії, додати подрібнену цибулю, всипати куркуму. Додати також в сковороду всі спеції і трави. Перемішати.

  • 02

    З картоплі зробити пюре, можна використовувати блендер. Вмішати в картопляне пюре яйця, додати відварену квасолю, зажарку зі сковороди, всипати борошно. Ретельно перемішати всю суміш. При необхідності додати ще спецій. Після чого зробити з маси котлети, обваляти кожну в сухарях.

  • 03

    Обсмажити котлети на сковороді в олії на середньому вогні до золотистого кольору.