Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою

Латкес - традиційна страва єврейської кухні, яка подається як частування на єврейське свято Ханука і являє собою смачні хрусткі картопляні оладки. Після натирання картоплі на терку, обов'язково віджимайте ретельно зайву рідину, оскільки з вологої картоплі оладки вийдуть жирними і мокрими, будуть розпадатися на сковороді і повільно присмажуватися в олії. Викладати тісто ложкою на сковороду потрібно в добре розігріту олію, щоб картопляні оладки швидко підсмажилися до золотистої скоринки і не ввібрали в себе занадто багато жиру. При викладанні на сковороду тісто відразу потрібно злегка приплющити ложкою. І ще порада: щоб латкес були хрусткими, бажано не складати їх стопкою і не накривати зверху.

Інгредієнти

  • Картопля - 700 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 4 ст. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Ікра червона - 130 г.
  • Йогурт - 100 мл.
  • Олія рослинна - 150 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно нарізати. Яйця збити. Змішати в мисці борошно, збиті яйця і цибулю. Додати сюди ж цукор, розпушувач, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.

  • 02

    Картоплю очистити, натерти на тертці, перекласти в друшляк і віджати зайву рідину.

  • 03

    Додати натерту картоплю в загальну масу, перемішати. Розігріти олію на сковороді, викладаючи по одній столовій ложці отриманого тіста на сковороду, обсмажити з обох боків до золотистого кольору.

  • 04

    Після, викласти готові латкес на паперовий рушник, висушити від зайвого жиру. Перекласти в теплу духовку.

  • 05

    При подачі на кожен корж викласти ложку йогурту, зверху покласти кілька ікринок. Подавати відразу ж.