Картопля - продукт, який гармонійно поєднується з багатьма продуктами. Напевно, тому існує безліч рецептів салатів із використанням картоплі. Таким салатам в кулінарній книзі сміливо можна відвести окрему главу: настільки їх багато. Картопляний салат з ковбасками і швейцарським сиром - один із них. Порада: при приготуванні картоплі на пару потрібно використовувати підсолену воду. Цей процес займе приблизно тридцять хвилин, тому можна в цей час приготувати соус із гірчиці, оцту і оливкового масла і прокип'ятити курячий бульйон з білим сухим вином. Ці інгредієнти салату додадуть йому оригінальні смак і аромат.
Картоплю відварити на пару. У каструлю вилити бульйон і вино, поставити на вогонь. довести до кипіння, повинна випаруватися половина рідини.
У мисці змішати гірчицю, влити оцет, збити, поступово ввести в суміш оливкову олію, не перестаючи збивати. Повинна вийти однорідна маса.
Відварену картоплю нарізати кружечками, викласти на тарілку, полити зверху курячим бульйоном, додати сіль і перець, перемішати. Дати 5 хвилин для вбирання. Зайву рідину злити.
Ковбаски злегка відварити. Нарізати ковбаски, додати їх до картоплі. Посипати зеленню і тертим сиром. Заправити соусом, перемішати.
На тарілки розкласти салатні листя, на них порцію картопляного салату із ковбасками.