Картопляний салат з ковбасками і швейцарським сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Картопляний салат з ковбасками і швейцарським сиром

Картопля - продукт, який гармонійно поєднується з багатьма продуктами. Напевно, тому існує безліч рецептів салатів із використанням картоплі. Таким салатам в кулінарній книзі сміливо можна відвести окрему главу: настільки їх багато. Картопляний салат з ковбасками і швейцарським сиром - один із них. Порада: при приготуванні картоплі на пару потрібно використовувати підсолену воду. Цей процес займе приблизно тридцять хвилин, тому можна в цей час приготувати соус із гірчиці, оцту і оливкового масла і прокип'ятити курячий бульйон з білим сухим вином. Ці інгредієнти салату додадуть йому оригінальні смак і аромат.

Інгредієнти

  • Картопля - 700 г.
  • Бульйон курячий - 225 мл.
  • Вино біле сухе - 75 мл.
  • Гірчиця діжонська - 10 г.
  • Оцет винний - 60 мл.
  • Олія оливкова - 75 мл.
  • Ковбаски - 115 г.
  • Цибуля зелена - 10 г.
  • Петрушка - 10 г.
  • Сир твердий - 60 г.
  • Салат зелений - 4 стеблі
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю відварити на пару. У каструлю вилити бульйон і вино, поставити на вогонь. довести до кипіння, повинна випаруватися половина рідини.

  • 02

    У мисці змішати гірчицю, влити оцет, збити, поступово ввести в суміш оливкову олію, не перестаючи збивати. Повинна вийти однорідна маса.

  • 03

    Відварену картоплю нарізати кружечками, викласти на тарілку, полити зверху курячим бульйоном, додати сіль і перець, перемішати. Дати 5 хвилин для вбирання. Зайву рідину злити.

  • 04

    Ковбаски злегка відварити. Нарізати ковбаски, додати їх до картоплі. Посипати зеленню і тертим сиром. Заправити соусом, перемішати.

  • 05

    На тарілки розкласти салатні листя, на них порцію картопляного салату із ковбасками.