Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Картопляне пюре зі шпинатом
Картопляне пюре зі шпинатом

Картопляне пюре зі шпинатом

Зазвичай найпростіші і буденні страви стають самими популярними. Мабуть, через те, що вони дуже прості у приготуванні, але при цьому виходить смачний і ситний обід або вечеря. Але досить додати всього один-два інгредієнти, і страва радикально змінюється. Звичайно ж в кращий бік. Як, наприклад, картопля зі шпинатом. Завдяки цьому листю сам гарнір перетворюється на ароматну і корисну вечерю, яку вже можна подавати як повноцінну страву. Не потрібно, напевно, розповідати, що в листі шпинату зібралися майже всі вітаміни, яких катастрофічно не вистачає нашому організму. Тому-то його і не слід ігнорувати у своєму раціоні.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля — 600 г
  2. 2. Шпинат (свіжий або заморожений) — 300 г
  3. 3. Часник — 1 зубчик
  4. 4. Рослинна олія — 1 ст.л.
  5. 5. Вершкове масло — 20 г
  6. 6. Молоко — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Мелений чорний перець — за смаком
  9. 9. Мелений мускатний горіх — за смаком

Етапи готування

  1. Картоплю очистіть і відваріть до готовності в підсоленій воді.

  2. Злийте воду і зробіть з картоплі пюре, додавши вершкове масло, за допомогою товкачика або блендера.

  3. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, розморозьте його. Листя свіжого шпинату промийте, дайте стекти воді.

  4. У сковороді розігрійте олію. Часник наріжте на тонкі часточки і обсмажте.

  5. Потім до часнику додайте шпинат і тушкуйте, постійно помішуючи, на слабкому вогні до в'янення всього листя.

  6. Після шпинатну масу подрібніть блендером.

  7. З'єднайте картопляне пюре і шпинатну масу, перемішайте. Щоб довести пюре до потрібної вам густоти, розбавте його молоком.

  8. Додайте спеції і сіль за смаком, ще раз добре перемішайте. Подавайте як гарнір або як окрему страву.