Картопля-гармошка з грибною начинкою
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Картопля-гармошка з грибною начинкою

Картопля-гармошка з грибною начинкою - страва, яка представляє собою фаршировану грибами з подрібненою зеленню і запечену в духовці картоплю. Гриби при тепловій обробці виділять сік, який вбере в себе картопля. Порада: грибну начинку потрібно вкладати в саму глиб картоплі, акуратно розсовуючи нарізані пласти. Картопля-гармошка виглядає ефектно і апетитно і може служити відмінним гарніром до будь-якої страви.

Інгредієнти

  • Картопля - 5 шт.
  • Гриби - 100 г.
  • Кріп - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Олія рослинна - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування грибної начинки, дрібно нарізати гриби, змішати гриби з подрібненим кропом, додати до суміші сіль і перець за смаком.

  • 02

    У кожній картоплині зробити кілька надрізів поперек, не доводячи до кінця.

  • 03

    У надрізи вкласти грибну начинку. Застелити деко для випікання фольгою, викласти начинену картоплю. Трохи полити зверху олією. Накрити зверху фольгою, випікати 30 хвилин. Після, зняти фольгу, випікати ще 5 хвилин.