Картопля "Сільська"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Картопля "Сільська"

Цей рецепт із серії "дуже просто і дуже смачно". Так, невигадливий, з мінімального набору продуктів, без прикрас і вишукувань, але зате вмить втамовує голод, якщо розігрався апетит. Напевно бабуся готувала вам таку картопельку, коли ви гостювали в селі, і, зголоднівши після чергових "небезпечних" пригод на річці чи в лісі, сідали обідати, щоб потім знову помчати по "важливим" справах. Так що налетайте! Втім, навіть якщо відкинути сентименти, і міркувати з позиції дорослого, ясно, що це блюдо послужить відмінним гарніром для м'яса, курки або риби.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля - 3 шт. (середні)
  • Морква - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Приправа для картоплі - за смаком
  • Рослинна олія для смаження - 4 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистіть, покладіть в каструлю з холодною водою і відваріть до готовності. (Уважно стежте, щоб вона не розварилася і зберігла форму).

  • 02

    Тим часом цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на середній терці.

  • 03

    На рослинній олії обсмажте цибулю. Коли вона буде майже готова, додайте моркву і підсмажуйте овочі ще 3-4 хвилини до придбання золотистого кольору.

  • 04

    З картоплі злийте воду, обсушіть і наріжте його великими шматочками (на половинки або четвертинки - залежно від розміру картоплі).

  • 05

    Викладіть картоплю на сковороду, посоліть, приправте і обсмажуйте з цибулею і морквою ще 3-5 хвилин.

  • 06

    Страву краще подавати гарячим, можна посипати зеленню за смаком.