Кассероль із помідорами і шинкою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 35 хв

Кассероль із помідорами і шинкою

Кессероль ще у ацтеків вважався як дуже поширена страва. А так як ацтеки - це був народ досить освічений і процвітав, то вже можна судити, що і кухня у них була на вищому рівні. Ацтеки готували кессероль із м'ясом. У наш же час існує чимало різних рецептів, один з яких ми вам і пропонуємо. Кессероль з помідорами і шинкою - це досить простий варіант цієї страви. Вам не потрібно довго стояти біля плити, досить відправити всі інгредієнти в духовку, а вона зробить майже всю роботу. Завдяки скоринці, яка утворюється під час запікання, страва стає ще більш смачною. Ви можете подавати її, посипавши зеленню. Можна вживати і як самостійну страву, і також з гарніром.

Інгредієнти

  • Яйця - 8 шт.
  • Сметана - 500 мл.
  • Сир - 500 г.
  • Шинка - 500 г.
  • Хліб - 800 г.
  • Помідори черрі - 400 г.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Оливкова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Збити разом яйця, сметану, сіль, перець, тертий сир, нарізаний на кубики хліб і шинку. Суміш вилити в змащену оливковою олією форму для запікання.

  • 02

    Зверху розмістити помідори черрі по всій поверхні, накрити фольгою і поставити в розігріту до 200°С духовку на 40 хвилин.

  • 03

    Зняти фольгу і готувати кассероль, поки не стане золотистого кольору. Готовий кассероль посипати дрібно нарізаною петрушкою.