Представляємо вашій увазі рецепт крему Каталана (crema catalana). Даний крем є найголовнішим каталонським десертом. Його особливістю є те, що традиція поїдання крему 19 березня народилася в Каталонії дуже давно. Саме в цей день 19 березня в Каталонії відзначають закінчення зими і вшановують святого Йосипа, а ще цей день вважається Днем Батька. Це дуже домашня і стара традиція, яка обросла безліччю легенд. Тому сьогодні пропонуємо відчути себе гарячими каталонцями і поласувати даним десертом. Такий чудовий десерт під твердою карамельною скоринкою дуже добре поєднується з печивом або фруктами. А ще дуже добре цей десерт запивати кавою.
Жовтки збити з цукром.
Потім додати цедру 1 апельсина, корицю і крохмаль.
Потім потроху ввести вершки та молоко. Збити на повільній швидкості.
Далі влити крем у каструлю і варити до тих пір, поки він не стане щільним.
Процідити крем через сито, залити у форми для крему і поставити в холодильник.
Посипати крем цукром.