Каталонський крем Crema catalana
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Каталонський крем Crema catalana

Представляємо вашій увазі рецепт крему Каталана (crema catalana). Даний крем є найголовнішим каталонським десертом. Його особливістю є те, що традиція поїдання крему 19 березня народилася в Каталонії дуже давно. Саме в цей день 19 березня в Каталонії відзначають закінчення зими і вшановують святого Йосипа, а ще цей день вважається Днем Батька. Це дуже домашня і стара традиція, яка обросла безліччю легенд. Тому сьогодні пропонуємо відчути себе гарячими каталонцями і поласувати даним десертом. Такий чудовий десерт під твердою карамельною скоринкою дуже добре поєднується з печивом або фруктами. А ще дуже добре цей десерт запивати кавою.

Інгредієнти

  • Жовток яєчний - 4 шт.
  • Вершки (20%) - 350 мл.
  • Молоко - 150 г.
  • Цедра апельсина - 1 шт.
  • Кориця - 2 ч. л.
  • Крохмаль картопляний - 2 ч. л.
  • Цукор - 90 г.
  • Ваніль - 2 г.

Етапи приготування

  • 01

    Жовтки збити з цукром.

  • 02

    Потім додати цедру 1 апельсина, корицю і крохмаль.

  • 03

    Потім потроху ввести вершки та молоко. Збити на повільній швидкості.

  • 04

    Далі влити крем у каструлю і варити до тих пір, поки він не стане щільним.

  • 05

    Процідити крем через сито, залити у форми для крему і поставити в холодильник.

  • 06

    Посипати крем цукром.