Кавказька аджика
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Кавказька аджика

Кавказ славиться своєю пряною, смачною і неймовірно гострою кухнею. Кавказ іноді асоціюється з горами і гарячими, спекотними джигітами. Представляємо вашій увазі рецепт кавказької аджики. Саме кавказької, такої ж гарячої і гострої, як ці люди, що населяють територію Кавказу. Смак аджики своєю гостротою підриває кров і змушує її кипіти від бурхливих пристрастей. Завжди можна провести аналогію між звичками людей і їх кулінарними вподобаннями. Кавказька аджика - це смак гарячої крові, крутої кавказької вдачі, брутальності, гостроти і спекотності цих самобутніх народів, суворих звичаїв і моралі. Якщо ви любите гострі продукти вам точно варто приготувати цю аджику. Вона прекрасно підходить до м'яса.

Інгредієнти

  • Перець гострий - 700 г.
  • Перець солодкий - 4 шт.
  • Часник - 4 шт.
  • Сіль - 2,5 ч. л.
  • Томатна паста - 2 ч. л.
  • Олія соняшникова - 2 ч. л.
  • Оцет - 2 ч. л.
  • Зелень - за смаком
  • Прянощі - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гострий перець розрізати уздовж, видалити насіння.

  • 02

    Гострий перець із солодким прокрутити на м'ясорубці, додати томатну пасту, соняшникову олію, оцет. Поставити каструлю з сумішшю на вогонь, довести до кипіння, дати охолонути. Додати дрібно нарізану зелень і часник. Перекрутити. Додати сіль.

  • 03

    Зберігати готову аджику в холодильнику.