Томатний соус
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Томатний соус

Чудовий приклад того, як можна використовувати томатний сік крім його прямого призначення. Томатний соус, напевно, самий універсальний. Його люблять і використовує багато хто. Ось вам рецепт, як робити такий соус дома. Приємно те, що робиться томатний соус досить швидко і на смак він повинен сподобається всім, хто його спробує. У ньому приємно поєдналися томатний сік, зелень, часник і спеції. Кожен інгредієнт надає свій особливий смак і аромат. А все разом - приємний соус, який можна подавати до різних страв, наприклад до м'яса. Він зробить основну страву більш соковитою і закінченою. Тому спробуйте приготувати цей соус вдома.

Інгредієнти

  • Петрушка - по 4 гілочки
  • Кінза - по 4 гілочки
  • Кріп - по 4 гілочки
  • Зелена цибуля - по 4 гілочки
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Базилік - 2 гілочки
  • Цукор - щіпка
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - за смаком
  • Томатний сік - 1000 мл.
  • Гострий перчик - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Посолити томатний сік і перемішати. Через деякий час спробуватина на сіль, адже в холодному, густому соку вона буде розчинятися повільно.

  • 02

    Дуже дрібно нарізати зелень. Зубчики часнику розчавити лезом ножа і подрібнити.

  • 03

    Додати в сік зелень, часник і суміш спецій. Приправити масу червоним гострим перцем, пам'ятаючи про те, що з часом перець все більше буде проявляти свою пекучість і соус буде ставати все гострішим.

  • 04

    Додати цукор, перемішати і дати суміші постояти 15-20 хв.

  • 05

    Подавати соус порційно, в піалах.