Всім відомо ця чудова грузинська страва - хінкалі. Зазвичай в якості начинки кладуть всередину м'ясний фарш. Приправ в ній завжди дуже багато - в стилі грузинської кухні. Деякі трави навіть зустрічаються тільки в Грузії. Тісто ж для хінкалі роблять прісне, навіть без яєць, які ми звикли додавати в тісто, наприклад, для пельменів. У нашому рецепті замість м'яса ми використовуємо картоплю і сир, що теж смачно і незвично. Ви можете також додавати самі різні приправи за вашим смаком, або ж трохи змінити начинку - як вам буде смачніше. Подавати на стіл їх бажано теплими і полити якимось улюбленим соусом, сметаною або посипати перцем.
З борошна, води і солі замісити тісто. Накрити харчовою плівкою і залишити на 60-90 хвилин. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити. Потім зробити пюре і охолодити.
Сир натерти на дрібній тертці. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Розігріти сковороду з рослинною олією і обсмажити цибулю до золотистого кольору. До пюре додати сир, цибулю, сіль і перець.
Тісто розкачати в «ковбаску», відрізати шматочок і розкачати. У центр тіста покласти трохи начинки, зібрати краї в центр і скрутити в хвостик. Опустити хінкалі в підсолену киплячу воду і варити близько 5-7 хвилин. Подавати можна зі сметаною.