Калина - це одна з самих популярних ягід в українському фольклорі. Народ знав, що оспівувати. Адже калина - героїня безлічі пісень, не тільки красива, але і лікувальна ягода. Своїм лікувальним ефектам калина зобов'язана корисним речовинам. Калина має заспокійливу, протизапальну, сечогінну, в'яжучу, кровоспинну дії. Завдяки високому вмісту біологічно активних речовин плоди калини позитивно впливають на серцево-судинну систему, регулюють артеріальний тиск. Як бачите калина - чудодійна ягода. Вона також піднімає імунітет, а чаї з калини взимку ставлять на ноги багатьох людей хворих на грип. Тому приготуйте цілющий калиновий кисіль прямо зараз.
Ягоди калини потрібно промити водою.
Далі необхідно залити калину кип'ятком, і дати постояти декілька хвилин.
Коли калина настоїться, її слід пом'яти і відцідити від м'якоті.
Далі, отриманий густий настій червоної калини закип'ятити і можна розпочинати варити кисіль.
У склянку з холодною водою додати цукор і крохмаль, ретельно перемішати. Головне на цьому етапі - уникнути появу грудочок крохмалю.
Варити до загустіння, для цього потрібно почекати всього декілька хвилин.