Кисіль з калини
Кількість порцій - 8
Час приготування - 25 хв

Кисіль з калини

Калина - це одна з самих популярних ягід в українському фольклорі. Народ знав, що оспівувати. Адже калина - героїня безлічі пісень, не тільки красива, але і лікувальна ягода. Своїм лікувальним ефектам калина зобов'язана корисним речовинам. Калина має заспокійливу, протизапальну, сечогінну, в'яжучу, кровоспинну дії. Завдяки високому вмісту біологічно активних речовин плоди калини позитивно впливають на серцево-судинну систему, регулюють артеріальний тиск. Як бачите калина - чудодійна ягода. Вона також піднімає імунітет, а чаї з калини взимку ставлять на ноги багатьох людей хворих на грип. Тому приготуйте цілющий калиновий кисіль прямо зараз.

Інгредієнти

  • Калина - 100 г.
  • Цукор - 250 г.
  • Крохмаль - 90 г.
  • Вода - 2 л.

Етапи приготування

  • 01

    Ягоди калини потрібно промити водою.

  • 02

    Далі необхідно залити калину кип'ятком, і дати постояти декілька хвилин.

  • 03

    Коли калина настоїться, її слід пом'яти і відцідити від м'якоті.

  • 04

    Далі, отриманий густий настій червоної калини закип'ятити і можна розпочинати варити кисіль.

  • 05

    У склянку з холодною водою додати цукор і крохмаль, ретельно перемішати. Головне на цьому етапі - уникнути появу грудочок крохмалю.

  • 06

    Варити до загустіння, для цього потрібно почекати всього декілька хвилин.