Давно відомий той факт, що сухофрукти набагато корисніші їхніх свіжих аналогів. Наприклад, родзинки більш корисні і містять безліч вітамінів, ніж виноград. Ну а курагу значно важливіше включати в раціон, ніж самі абрикоси. У ній величезна кількість мікроелементів, які дуже важливі як для дорослих, так і дітей. Але, на жаль, часто дітки не люблять трохи зморщені овальні штучки, які ми називаємо курагою. Що ж робити, якщо їсти їх все одно треба? У такому випадку спробуйте приготувати кисіль з кураги. Це вийде дуже смачно і корисно, але при цьому смак буде більш солодким, і дітям він сподобається більше, ніж просто їсти курагу.
Нарізати курагу соломкою.
Залити курагу окропом, додати цукор, довести до кипіння, варити на повільному вогні 20 хвилин.
Поки курага вариться, розвести крохмаль в холодній кип'яченій воді.
Вливати крохмальну воду тоною цівкою в каструлю з курагою, помішуючи. Варити 5 хвилин. За 1 хвилину до кінця приготування додати 2 шматочки лимона, для смаку.
Готовий кисіль остудити.