Кисіль із кураги
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Кисіль із кураги

Давно відомий той факт, що сухофрукти набагато корисніші їхніх свіжих аналогів. Наприклад, родзинки більш корисні і містять безліч вітамінів, ніж виноград. Ну а курагу значно важливіше включати в раціон, ніж самі абрикоси. У ній величезна кількість мікроелементів, які дуже важливі як для дорослих, так і дітей. Але, на жаль, часто дітки не люблять трохи зморщені овальні штучки, які ми називаємо курагою. Що ж робити, якщо їсти їх все одно треба? У такому випадку спробуйте приготувати кисіль з кураги. Це вийде дуже смачно і корисно, але при цьому смак буде більш солодким, і дітям він сподобається більше, ніж просто їсти курагу.

Інгредієнти

  • Вода - 400 мл.
  • Курага - 50 г.
  • Крохмаль картопляний - 2 ч. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Лимон - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати курагу соломкою.

  • 02

    Залити курагу окропом, додати цукор, довести до кипіння, варити на повільному вогні 20 хвилин.

  • 03

    Поки курага вариться, розвести крохмаль в холодній кип'яченій воді.

  • 04

    Вливати крохмальну воду тоною цівкою в каструлю з курагою, помішуючи. Варити 5 хвилин. За 1 хвилину до кінця приготування додати 2 шматочки лимона, для смаку.

  • 05

    Готовий кисіль остудити.