Кіш із карамелізованим часником і травами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Кіш із карамелізованим часником і травами

Для початку варто пояснити, що киш - це французький пиріг. Він має деякі особливості, які відрізняють його від звичайного пирога. Найголовніша - це те, що киш - це відкритий пиріг. Тобто, на начинку зверху не вкладають ще один шар тіста, вона виходить зовні пирога. Спочатку за основу брали киш лорен, який прийшов з Лотарингії, звідки він прийшов у французьку кухню. Зазвичай киш - це несолодкий пиріг, хоча й існує чимало різновидів його начинки. У нашому випадку - це сир, часник і різні трави. Останні надають пряний аромат всій страви і роблять смак більш насиченим. А сметанно-яєчна суміш відмінно доповнює усю страву, роблячи пиріг дуже ніжним на смак.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 250 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Масло вершкове солоне - 150 г.
  • Яйце куряче - 5 шт.
  • Часник - 10 шт.
  • Сир козячий - 200 г.
  • Сметана - 300 мл.
  • Розмарин - 10 стебел
  • Чебрець - 10 стебел
  • Оцет винний - 2 ст. л.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці борошно, 2 яйця і солоне масло. Замісити тісто, сформувати кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати на 30 хвилин у холодильник.

  • 02

    Часник почистити, покласти в каструлю з холодною водою, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 7 хвилин. М'які зубчики часнику, викласти на серветку, просушити.

  • 03

    Вилити оливкову олію на сковороду, поставити на вогонь, розігріти, додати 40 г. солоного масла, після додати часник, розмарин і чебрець. Обсмажити, постійно помішувати, 1 хвилину. Влити оцет, всипати цукор і 500 мл. води. Карамелізувати часник 10 хвилин.

  • 04

    У мисці змішати сметану і 3 яйця, додати за смаком сіль і перець, збити.

  • 05

    Дістати з холодильника тісто, змастити маслом форму для випікання. Викласти тісто у форму. Поставити форму в духовку розігріту до 200°С на 15 хвилин.

  • 06

    Дістати готовий корж, остудити його, викласти зверху часник з травами, додати нарізаний на невеликі шматки козячий сир, зверху залити сметанно-яєчною сумішшю. Випікати 13 хвилин до рум'яної скоринки.