Кислий червоний соус
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Кислий червоний соус

Пропонуємо вашій увазі рецепт смачного кислого соусу. Кислі соуси дуже добре поєднуються з м'ясними стравами. Кислий соус цінується не тільки завдяки своїм смаковим якостям і прекрасному поєднанню з м'ясними стравами. Кислий соус дуже корисний, адже, завдяки своєму складу він благотворно впливає на весь травний тракт, допомагаючи виділяти в потрібній кількості секрецію, щоб перетравлювати жирну їжу. Ось для цього і потрібен кислий соус. Особливо прекрасно він нейтралізує свинячий жир. Кислі соуси готують з різних ягід - ожини, журавлини і навіть з кислої вишні. Але у нас буде соус на основі лимонної кислоти. До речі, дуже обережно слід їсти кислі соуси людям з підвищеною кислотністю шлунка.

Інгредієнти

  • Борошно - 1 ч. л.
  • Бульйон овочевий - 200 мл.
  • Олiя - 1 ст. л.
  • Лимонна кислота - за смаком
  • Цукор - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Масло з'єднати з борошном і ретельно перемішати, додати палений карамелізований цукор.

  • 02

    У масу поступово влити гарячий бульйон і проварити до загустіння. Потім додати лимонну кислоту і посолити.

  • 03

    У готовий соус додати цукор за смаком, але так, щоб залишався приємний кислуватий смак.