Китайський суп з фрикадельками і деревними грибами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Китайський суп з фрикадельками і деревними грибами

Незважаючи на те, що китайські господині використовують для приготування першого приблизно ті ж продукти, що і ми з вами (м'ясо, птиця, капуста), смак традиційних домашніх супів нам не здасться банальним, адже в їхньму складі зустрічаються ще й такі компоненти як, наприклад, водорості або сухі деревні гриби. До речі, китайці вважають, що використання сухих складових у супі навіть бажаніше, оскільки це робить смак бульйону більш насиченим. Давайте перевіримо це на практиці і приготуємо китайський традиційний суп із фрикадельками зі свинини, деревними грибами і капустою.

Інгредієнти

  • Свинина (філе) - 250 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Деревні гриби муер - 15 г
  • Пекінська капуста - невеликий кочан
  • Рисова вермішель - 50 г
  • Цибуля (маленька) - 1 шт.
  • Корінь імбиру - 0,5 см
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Чорний перець - 1 г
  • Крохмаль - 1 ст.л.
  • М'ясний бульйон - 1 л
  • Кунжутна олія - 0,5 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Гриби замочити, як зазначено на упаковці.

  • 02

    М'ясо з цибулею і коренем імбиру дуже дрібно порубати (можна зробити це за допомогою подрібнювача).

  • 03

    Крохмаль розвести в невеликій кількості холодної води.

  • 04

    У чашку викласти рублене м'ясо, влити крохмаль, 100 мл. м'ясного бульйону, вбити яйце і додати 1/4 ч.л. солі. Все як слід перемішати.

  • 05

    У глибоку сковороду влити решту бульйону, на сильному вогні довести його до кипіння, потім зменшити вогонь до слабкого.

  • 06

    З фаршу сформувати фрикадельки діаметром 2 см. і опустити їх в киплячий бульйон.

  • 07

    Трохи проварити, зняти піну, що утворилася, покласти у бульйон гриби муер і влити воду, в якій їх замочували.

  • 08

    З капусти повністю зняти верхній шар листя, зберігши тільки серцевину - саме вона знадобиться для супу. Покласти отриману сердцевинку в бульйон і продовжувати варити. Ввести рисову вермішель і ще трохи проварити.

  • 09

    Коли бульйон знову закипить, додати чорний перець і ще 1/4 ч.л. солі. У самому кінці готування, коли капуста і фрикадельки добре зваряться, влити кунжутну олію.

  • 10

    Китайські супи заведено подавати на стіл у великій супниці. Можна посипати суп дрібно нарізаною зеленою цибулею.