Кава по-варшавськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Кава по-варшавськи

Мало кому відомо, що вперше кава була відкрита у Варшаві. А рецепт кави по-варшавськи став візитною карткою всіх престижних кафе польської столиці ще в 18-му столітті. Вважається, що у Варшаві варили каву виключно смачно, роблячи напій особливо міцним і ароматним. Однак, кава по-варшавськи - це зовсім не чорна кава, а kawa smetanka або кава з молоком. Таку каву можна пити і без цукру, але хто любить - відразу в молоко кладуть цукор і насипають трохи меленої кориці і ванільного цукру. Особливо гарна кава по-варшавськи для тих, хто зранку не снідає: молоко досить калорійне і напоєм цілком можна зарядитися енергією на півдня.

Інгредієнти

  • Кава мелена - 3 ч. л.
  • Молоко - 85 г.
  • Молоко пряжене - 100 г.
  • Цукор - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Молоко налити в широкий плаский посуд, поставити в духовку при температурі 100°C, томити молоко, знімаючи пінку по мірі її утворення.

  • 02

    Зварити чорну каву, процідити її, перелити в каструлю, додати топлене молоко і цукор. Знову довести каву до кипіння.

  • 03

    Перед подачею каву розлити по чашках, зверху покласти гарячу молочну пінку і відразу подавати.