Канелоні - це вид пасти у формі порожнистих трубочок великого діаметру, які фаршируються різними начинками: із шпинату, м'ясного, овочевого або грибного фаршу. У запропонованому рецепті цікава начинка із сирно-паштетної маси з додаванням кунжуту і томатної маси. При покупці макаронів канелоні уважно читайте інформацію від виробника на упаковці. Для цього рецепта потрібні канелоні, які відварюються перед фаршируванням. А є у продажу канелоні, які фірма-виробник рекомендує наповнювати начинкою у сухому вигляді. Особливість цього рецепту в тому, що відварені трубочки розрізаються на 4 частини, наповнюються начинкою, а потім кожне фаршироване кільце ставиться на такий же по діаметру шматочок хліба.
Помідори залити окропом і залишити їх на деякий час. Потім зняти шкірку, а м'якоть дрібно нарізати.
Часник і цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.
На сковороді розігріти олію й обсмажити разом цибулю і часник. Далі додати помідори, томатну пасту, базилік і мед. Зверху поперчити за смаком, перемішати і тушкувати до загустіння.
Макарони зварити в підсоленій воді, а потім викинути їх на друшляк.
Коли макарони охолонуть, розрізати кожну трубочку поперек на 4 частини.
З хліба вирізати 24 круглих скибочки діаметром 2,5 см., укласти їх на змащене олією деко, зверху поставити кільця канелоні.
Сир натерти на дрібній тертці. Після чого змішати сир, паштет і кунжут.
Викласти половину сирно-паштетної маси в трубочки, потім томатну суміш і зверху знову сирну.
Коли всі трубочки будуть нафаршировані, поставити деко в духовку, розігріту до 230°С. Запікати близько 5 хвилин.
При подачі можна прикрасити зеленню.