Кололік - вірменський суп із баранини
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Кололік - вірменський суп із баранини

Кололік - вірменський суп із баранини, а по своїй суті - це ще один варіант супу з фрикадельками, але фарш для фрикадельок обов'язково повинен бути з баранини. Але не думайте, що все так просто. Цей супчик - це непростий супчик. Тому як для його приготування потрібен час, не півдня, звичайно, але мороки з цим супчиком трошки є. Але повірте це того варто. Адже східні страви вони всі трохи складні і вигадливі, з родзинкою, але смак у цих страв виходить просто приголомшливий і неземний. Недарма ж кажуть "схід - справа тонка". Кололік - це чудовий суп, яким можна досхочу наїстися, причому з великим, великим задоволенням. Бульйон виходить наваристий, запашний, густий. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Баранина на кістці (м'якоті має бути багато) - 1000 г.
  • Рис круглозернистий - 1/2 ст.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Петрушка - 1 пучок.
  • Кінза - 1 пучок.
  • Базилік - 5-6 великих листочків
  • Томати у власному соку очищені - 500 г.
  • Томатна паста - 3 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Манна крупа - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Картопля молода (середнього розміру) - 5 шт.
  • Хмелі-сунелі - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Суміш перців - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо вимити, покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння і зняти піну. Додати сіль, суміш перців варити на слабкому вогні протягом години.

  • 02

    Тим часом відварити рис і остудити його.

  • 03

    Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі до прозорості. Всю зелень дрібно насікти, змішати з рисом і смаженою цибулею. Додати сіль, суміш перців і перемішати.

  • 04

    Картоплю очистити, нарізати великими часточками і залити холодною водою.

  • 05

    Часник дрібно насікти.

  • 06

    Готове м'ясо витягти з бульйону і остудити протягом 20 хвилин. Бульйон зняти з вогню, процідити і накрити кришкою.

  • 07

    М'ясо відділити від кістки і подрібнити в блендері. Додати манну крупу, яйця, 1 ч. л. хмелі-сунелі, сіль і суміш перців. Гарненько перемішати.

  • 08

    У бульйон викласти картоплю і томати (цілі) разом із соком. Поставити на вогонь, довести до кипіння і додати томатну пасту і 1 ч. л. хмелі-сунелі. Варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.

  • 09

    З готового фаршу зробити тефтельки розміром з невелике яйце, всередину кожної покласти начинку з рису і зелені. Тефтельки повинні вийти щільними і надійними, щоб в процесі варіння не розвалилися.

  • 10

    Викласти тефтелі в бульйон на ложечці акуратно. Тепер додати часник і залишки рисової начинки із зеленню і цибулею. Включити мінімальний вогонь і варити протягом 5 хвилин.