Домашні заготовки в зимову пору року бувають дуже до речі. Особливо популярні фруктово-ягідні компоти. Приготування компотів - напевно, один із самих поширених видів консервування. Якщо говорити про цінність консервованих компотів, то її, звичайно, не порівняти з цінністю свіжих фруктів, але в умовах нестачі вітамінів і натуральних продуктів домашні компоти будуть гарною підмогою. Агрус потрібно вибирати без дефектів, без ознак хвороб, цвілі і гнилі. У ягід бажано зрізати "хвостики", ретельно помити їх у проточній воді і дати просохнути. Банку необхідно простерилізувати зручним для Вас способом: над парою або в духовій шафі.
Агрус, гілочки м'яти помити. Скласти в підготовлену банку (3 л). Додати цукор, лимонну кислоту.
Інгредієнти залити окропом. Закатати банку. Перевернути банку і накрити ковдрою.
Залишити компот під ковдрою на 10 годин. Перед подачею, можна додати шматочки льоду.