У перекладі з латинської "цукерка" означає "приготоване зілля". Цікава історія цукерок. Відомо, що вперше цукерки почали робити в Єгипті з меду і фініків, а на Сході їх робили з плодів інжиру і мигдалю. Хочете порадувати близьких? Зробіть для них сюрприз і приготуйте цукерки "Домашні" по запропонованому рецепту. Перевага приготування цукерок у домашніх умовах полягає в тому, що використовуються натуральні компоненти, без барвників та консервантів, а за зовнішнім виглядом і смаковими якостями приготовані своїми руками цукерки не поступаються покупним.
Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані.
Шоколад (100 г.) розлити в маленькі формочки, залишивши трохи місця в формочці, і поставити в морозилку на 30 хвилин.
Для приготування начинки "Пташине молоко" желатин замочити в 50 мл. води.
Відокремити жовток від білка. Жовток розтерти з цукром. Додати молоко і ретельно перемішати.
Поставити цю суміш на водяну баню, варити до загустіння. Охолодити.
Додати масло і перемішати.
Желатин довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити до кімнатної температури.
Додати до нього жовткову масу і перемішати.
Збити білок. Додати в жовткову масу, акуратно перемішати.
Для начинки Тірамісу, печиво поламати на дрібні шматочки. Змішати з Маскарпоне.
У формочки з шоколадом викласти варене згущене молоко. Додати горішок.
Слідом викласти начинку Тірамісу. Зверху покласти вишню.
В іншу формочку викласти начинку Пташине молоко. Заповнити всі формочки.
На масу вилити шоколад (50 г.), розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.