Цукерки "Домашні"
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г

Цукерки "Домашні"

У перекладі з латинської "цукерка" означає "приготоване зілля". Цікава історія цукерок. Відомо, що вперше цукерки почали робити в Єгипті з меду і фініків, а на Сході їх робили з плодів інжиру і мигдалю. Хочете порадувати близьких? Зробіть для них сюрприз і приготуйте цукерки "Домашні" по запропонованому рецепту. Перевага приготування цукерок у домашніх умовах полягає в тому, що використовуються натуральні компоненти, без барвників та консервантів, а за зовнішнім виглядом і смаковими якостями приготовані своїми руками цукерки не поступаються покупним.

Інгредієнти

  • Молочний шоколад - 150 г.
  • Згущене молоко - 1 банка
  • Горіхи (будь-які) - за смаком
  • Сир Маскарпоне - 3 ст. л.
  • Печиво (будь-яке) - 100 г.
  • В'ялена вишня - 50 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Молоко - 50 мл.
  • Желатин - 1 ч. л.
  • Цукор - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані.

  • 02

    Шоколад (100 г.) розлити в маленькі формочки, залишивши трохи місця в формочці, і поставити в морозилку на 30 хвилин.

  • 03

    Для приготування начинки "Пташине молоко" желатин замочити в 50 мл. води.

  • 04

    Відокремити жовток від білка. Жовток розтерти з цукром. Додати молоко і ретельно перемішати.

  • 05

    Поставити цю суміш на водяну баню, варити до загустіння. Охолодити.

  • 06

    Додати масло і перемішати.

  • 07

    Желатин довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити до кімнатної температури.

  • 08

    Додати до нього жовткову масу і перемішати.

  • 09

    Збити білок. Додати в жовткову масу, акуратно перемішати.

  • 10

    Для начинки Тірамісу, печиво поламати на дрібні шматочки. Змішати з Маскарпоне.

  • 11

    У формочки з шоколадом викласти варене згущене молоко. Додати горішок.

  • 12

    Слідом викласти начинку Тірамісу. Зверху покласти вишню.

  • 13

    В іншу формочку викласти начинку Пташине молоко. Заповнити всі формочки.

  • 14

    На масу вилити шоколад (50 г.), розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.