Консервована кукурудза дуже затребувана в кулінарії. Її використовують у приготуванні салатів, додають в супи і рагу, нею прикрашають святкові страви. Вона є смачним і корисним гарніром, гармонійно поєднуючись з м'ясом і різними овочами. У порівнянні з квасолею або горошком при консервуванні та іншій кулінарній обробці кукурудза майже не втрачає своїх корисних властивостей, зберігає всі важливі мікроелементи і вітаміни. Вживаючи консервовану кукурудзу, ми отримуємо 26 елементів таблиці Менделеєва, які не втрачаються при консервуванні. Домашня консервована кукурудза м'яка, ніжна, соковита і, що дуже важливо, без хімічних консервантів.
Поставити на вогонь посудину з водою. Довести до кипіння. Додати сіль, цукор. У киплячу воду опустити друшляк із зернами кукурудзи на 3 хвилини.
У заздалегідь стерилізовані банки, помістити кукурудзяні зерна. Залити розчином. Накрити кришкою.
Скласти банки в каструлю з гарячою водою. Стерилізувати 3 години. Потім можна закатати банки.