Корнуольські пиріжки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Корнуольські пиріжки

Корнуольські пиріжки - страва англійської кухні. Це гарячі напівкруглі пиріжки з м'ясною начинкою. Батьківщиною цієї страви є графство Корнуолл на південному заході Англії, де в XVII-XIX століттях місцеві шахтарі брали такі пиріжки з собою у забій. З тих пір вони стали традиційною стравою не тільки в даній місцевості, але і придбали величезну популярність по всій Англії. Крім звичної начинки з м'яса, існує й безліч інших її варіантів. Це може бути і картопля з цибулею, і шинка, і рис з яйцем, і сир з цибулею-пореєм. Важливо, щоб пиріжки подавалися теплими, відразу з духовки.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Вирізка яловича - 300 г.
  • Тісто пісочне - 500 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°C. Тісто розкачати в лист, розділити на 4 круглих пласта, розміром 18 см.

  • 02

    У мисці змішати нарізане маленькими шматочками м'ясо, подрібнену цибулю, влити трохи води, посолити і поперчити за смаком.

  • 03

    Викласти начинку на кожен пласт, краї тіста змастити збитим яйцем, защипнути краї. Поставити деко з пиріжками в холодильник на 15 хвилин.

  • 04

    Зменшити температуру духовки до 180°C, покласти деко з пиріжками в духовку, випікати протягом 45 хвилин.