Котлети де-воляй
Кількість порцій - 1
Час приготування - 40 хв

Котлети де-воляй

В принципі слово "котлета" французького походження. Котлету де-воляй теж вперше приготував француз. Вона вийшла настільки смачною і ніжною, що швидко стала поширюватися по всій Європі. У нас же вперше її почали подавати в часи правління Петра І. У радянські часи рецепт її був трохи змінений київським кухарем, і з часом її почали називати "котлета по- київськи". Але рецепт самої котлети де-воляй теж залишився дуже популярним. Це дивовижний рецепт, коли начинка котлети із рідким соусом опиняються всередині філе. У первинному варіанті цієї котлети начинкою виступали гриби і сирний соус. Ну а зараз існує досить багато різних варіантів приготування.

Інгредієнти

  • Грудинка куряча - 1 шт.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Зелень - 30 г.
  • Білий хліб - 70 г.
  • Перець білий мелений - за смаком
  • Сік лимонний - 0,3 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Вода - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування зеленого масла, посікти дрібно зелень, змішати з маслом, додати лимонний сік, сіль і білий перець, ретельно перемішати, закатати суміш у харчову плівку, прибрати в холодильник.

  • 02

    Заморозити білий хліб (бажано трохи черствий).

  • 03

    Грудинку без шкіри розділити на два філе, одне побільше, інше поменьше. Обернути обидва філе в плівку, розкачати качалкою. Дістати з холодильника зелене масло, загорнути масляну ковбаску в мале філе, після мале філе загорнути у велике.

  • 04

    Яйця збити виделкою з 1 ст. л. води. Куряче філе обваляти в борошні, після занурити в яйце, потім обваляти в хлібній крихті, яке заздалегідь було охолоджене. Прибрати філе в морозилку на 10 хвилин. Повторити процедуру з борошном, яйцем і крихтою.

  • 05

    Обсмажити котлету у фритюрі при температурі 200°С протягом 6 хвилин. Після, при такій же температурі, в духовці довести до готовності, протягом 4 хвилин.