Котлети з капусти і м'яса
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Котлети з капусти і м'яса

Всім відомо, як чудово поєднуються капуста та м'ясо в голубцях. Котлети з капусти і м'яса - це щось середнє між звичайними котлетами і ледачими голубцями. Фарш крім класичних інгредієнтів включає в себе пропущену через м'ясорубку свіжу капусту. Її досить багато по відношенню до м'яса, завдяки цьому котлети виходять цікавими і незвичайними на смак, не жирними, м'якими і дуже соковитими. Для зниження калорійності котлет можна зменшити кількість фаршу і збільшити кількість капусти. Котлети з капусти готуються досить швидко і просто. Їх можна подавати як самостійне блюдо або з гарніром - картопляним пюре і свіжими або маринованими овочами.

Інгредієнти

  • Капуста білокочанна - 1 кг.
  • Яловичина з кістками - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 50 г.
  • Батон (черствий) - 80 г.
  • Молоко - 130 мл.
  • Жир - 130 г.
  • Сухарі панірувальні - 100 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо промити під холодною водою, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду, покласти 30 г. жиру, обсмажити м'ясо до золотистого кольору. Після чого, перекласти в каструлю, додати залишки жиру, поставити на вогонь каструлю з м'ясом. Додати в каструлю нарізану цибулю, влити 0,8 л. води, зменшити вогонь, накрити кришкою зверху, тушкувати до готовності.

  • 02

    Капусту очистити від верхнього листя, промити під водою, нарізати на шматки, відварити. Після чого остудити, і віджати рідину. Батон замочити в молоці. Після, віджати рідину.

  • 03

    Готове м'ясо остудити, видалити кістки, нарізати. Пропустити через м'ясорубку м'ясо, капусту і хліб. Додати у фарш 2 ст. л. панірувальних сухарів, вбити яйця, додати сіль і перець за смаком, ретельно перемішати.

  • 04

    Масу охолодити. Зліпити котлети, обваляти в сухарях. Обсмажити на розігрітій сковороді в жирі з обох боків до золотистого кольору.