Всім відомо, як чудово поєднуються капуста та м'ясо в голубцях. Котлети з капусти і м'яса - це щось середнє між звичайними котлетами і ледачими голубцями. Фарш крім класичних інгредієнтів включає в себе пропущену через м'ясорубку свіжу капусту. Її досить багато по відношенню до м'яса, завдяки цьому котлети виходять цікавими і незвичайними на смак, не жирними, м'якими і дуже соковитими. Для зниження калорійності котлет можна зменшити кількість фаршу і збільшити кількість капусти. Котлети з капусти готуються досить швидко і просто. Їх можна подавати як самостійне блюдо або з гарніром - картопляним пюре і свіжими або маринованими овочами.
М'ясо промити під холодною водою, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду, покласти 30 г. жиру, обсмажити м'ясо до золотистого кольору. Після чого, перекласти в каструлю, додати залишки жиру, поставити на вогонь каструлю з м'ясом. Додати в каструлю нарізану цибулю, влити 0,8 л. води, зменшити вогонь, накрити кришкою зверху, тушкувати до готовності.
Капусту очистити від верхнього листя, промити під водою, нарізати на шматки, відварити. Після чого остудити, і віджати рідину. Батон замочити в молоці. Після, віджати рідину.
Готове м'ясо остудити, видалити кістки, нарізати. Пропустити через м'ясорубку м'ясо, капусту і хліб. Додати у фарш 2 ст. л. панірувальних сухарів, вбити яйця, додати сіль і перець за смаком, ретельно перемішати.
Масу охолодити. Зліпити котлети, обваляти в сухарях. Обсмажити на розігрітій сковороді в жирі з обох боків до золотистого кольору.