Котлети морквяно-яблучні, запечені
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Котлети морквяно-яблучні, запечені

Морквяно-яблучні котлети - смачне і цікаве блюдо, рецепт приготування таких котлет дуже простий. При запіканні виходить смачна хрустка скоринка з соковитою начинкою. Зовні в котлетах переважає морква, але на смак - все дуже збалансовано, яблучна кислинка вигідно відтіняє морквяний смак. Цукор додавати потрібно обов'язково. При бажанні, моркву замінюють гарбузом, можна додати родзинки. При подачі запечені морквяно-яблучні котлети поливають сметаною. Виходить дуже ніжно і досить дієтично. Такі котлети смачно їсти навіть остиглими.

Інгредієнти

  • Яблука - 100 г.
  • Морква - 100 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Масло вершкове - 10 г.
  • Крупа манна - 10 г.
  • Сухарі панірувальні - 10 г.
  • Цукор - 5 г.
  • Сметана - 30 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Моркву нашаткувати. Розігріти сковороду, додати вершкове масло, викласти моркву, влити 50 мл. води, тушкувати до готовності.

  • 02

    Після, в сковороду додати також нашатковані яблука, всипати цукор і тушкувати протягом 5 хвилин, додати манну крупу, тушкувати 5-10 хвилин на маленькому вогні. Додати збитий білок, після чого остудити масу.

  • 03

    Масу розділити на кілька частин, обваляти кожну в сухарях, сформувати котлети, обсмажити на сковороді в олії. Подавати зі сметаною.