Котлети із індички з сиром і помідорами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Котлети із індички з сиром і помідорами

Всі ми звикли асоціювати фрукти і овочі з величезною користю. На щастя, це далеко не весь список «вітамінних» продуктів. Так, наприклад, у м'ясі індички в рекордних кількостях містяться вітаміни А і Е, а також приголомшливий набір цінних мікроелементів. І при цьому шкідливого холестерину в цьому ніжному м'ясі на порядок менше, ніж у свинині, телятині та яловичині. Ось чому страви з індичатини вважаються дієтичними і низькокалорійними. Але і приголомшливий смак – теж не остання їх гідність. Вашій увазі смачні, соковиті і дуже красиві котлетки із індички з сиром і помідорами для Вашого святкового застілля. Готувати їх необхідно в два етапи: спочатку на сковороді, потім – відправити в духовку.

Інгредієнти

  • Філе індички - 1 кг
  • Батон - 150 г
  • Молоко - 0,5 склянки
  • Цибуля - 1 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Твердий сир - 200 г
  • Панірувальні сухарі - 150 г
  • Сіль - за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Рослинна олія для смаження - 5 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Хліб замочіть в молоці.

  • 02

    Філе індички пропустіть через м'ясорубку або подрібнювач.

  • 03

    Цибулю також прокрутіть або подрібніть і з'єднайте з фаршем.

  • 04

    Розм'яклий хліб злегка відіжміть і теж додайте у фарш.

  • 05

    Посоліть і поперчіть за смаком і все добре перемішайте .

  • 06

    З фаршу сформуйте середнього розміру котлетки і обваляйте їх у панірувальних сухарях (в сухарі можна додати кунжут і будь-які спеції на ваш смак, наприклад, паприку або куркуму).

  • 07

    У сковороді добре розігрійте олію і обсмажте в ньому котлети по 5-7 хвилин з кожного боку.

  • 08

    Тим часом духовку розігрійте до 180°C.

  • 09

    Обсмажені котлети викласти у форму для запікання.

  • 10

    Помідори наріжте кружечками, сир натріть на середній терці.

  • 11

    На кожну котлету покладіть по кружечку помідора і посипте тертим сиром.

  • 12

    Запікайте в розігрітій духовці до розплавлення сиру (близько 15 хвилин).