Котлети з креветок
Кількість порцій - 15
Час приготування - 40 хв

Котлети з креветок

Морепродукти - основний компонент в кулінарії японців. Їх можна зустріти в сирому, смаженому і вареному вигляді. Креветочні котлети є традиційною стравою японської кухні. Користь вживання креветок дуже велика. М'ясо креветок є зразком здорової їжі, воно корисне як дорослим, так і дітям. Вживання страв з креветок покращує імунітет, знижує простудні захворювання та захворювання органів дихання, позбавляє від алергії. Креветки покращують стан волосся, нігтів і шкіри. В якості гарніру до котлет з креветок найкраще подавати рис.

Інгредієнти

  • Креветки - 20 шт.
  • Рибне філе - 500 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Хліб - 100 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Молоко - 200 мл.
  • Вівсяні пластівці - 50 г.
  • Соняшникова олія - 50 мл.
  • Мускатний горіх - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Кунжут - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розтопити вершкове масло, додати очищені креветки, обсмажити на слабкому вогні 2 хвилини. Креветки вийняти, масло заморозити в морозилці.

  • 02

    Хліб замочити в молоці. Рибне філе і хліб пропустити через м'ясорубку. Посолити. Креветки подрібнити, перемішати рибний і креветочний фарш з хлібом і яйцем. Додати перець і мускатний горіх.

  • 03

    Креветочне масло натерти на крупній тертці і додати у фарш. Перемішати фарш, зліпити невеликі котлетки. Обваляти їх у вівсяних пластівцях і кунжуті. Обсмажити до хрусткої скоринки на соняшниковій олії.