Котлета по-київськи знайома майже всім, і видів її теж багато. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом котлет по-київськи з сиром. Знаменита страва нашої країни полюбилася багатьом європейцям і американцям. Версій створення апетитної котлетки безліч: приписують її і французькому рестораторові і російському. І все-таки вперше начинив котлету сиром київський ресторатор. Так, це він вперше посадив котлету на кісточку копіюючи курячу ніжку. Таким чином, з'явився кулінарний київський шедевр, який з тих часів вважається візитівкою міста Києва. І нехай, цю м'ясну страву легко відшукати в будь-якому ресторані або кафе, ми просто зобов'язані знати як готуються рідні українські котлети.
Узяти свіже куряче філе. Видалити з нього білі жилки і жир. Викласти на харчову плівку і накрити нею зверху.
Відбити філе до 5 мм. товщини. Посолити, поперчити. Відкласти. Підготувати суміш: сир, масло і кріп перемішати між собою. Узяти курячу кісточку і закріпити на ній сирну суміш у вигляді овалу.
Викласти кісточку з начинкою на відбите філе. Загорнути. Начинка має бути закрита з усіх боків. Руками надати філе з начинкою форму котлети.
Покласти котлету на тарілку. Відправити на 30 хвилин в холодильник, а краще в морозильну камеру.
Потім дістати котлету з холодильника. Обваляти у борошні. Умочити в льєзоні - суміш з 50 мл. молока і 1 яйця. Посипати сухарями. Потім знову опустити в яйце, а далі в сухарі.
Потім обсмажити котлету до золотистого кольору. Після цього, викласти її на деко і відправити в духовку на 15 хвилин. Духовка має бути розігріта до 180ºС.