Крекери з маком і чеддером
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Крекери з маком і чеддером

Крекери бувають солодкі або солоні. У тісто для солоних крекерів додають тертий сир, для солодких крекерів - коричневий цукор, подрібнені горіхи, мед. Тісто вимішувати потрібно не довго, щоб після випічки печиво виходило розсипчастим. Крекери можна вживати в їжу як самостійний продукт, так і використовувати їх для приготування різних закусок і салатів. Крекери з маком і сиром виходять ароматними та смачними і дуже подобаються дітям. Таке печиво чудово підійде до звичайнісінького вечірнього чаювання.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 150 г.
  • Борошно кукурудзяне - 50 г.
  • Мак - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Розпушувач - 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове - 125 г.
  • Сир чеддер - 200 г.
  • Вода - 6 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сіль морська - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці обидва види борошна, сіль, мак і розпушувач. Розм'якшене масло нарізати на шматочки, додати в миску з борошняної сумішші, вручну замісити тісто.

  • 02

    Додати в борошняну суміш натертий сир і 4 ст. л. води. Перемішати. Якщо тісто сухе, додати ще трохи води.

  • 03

    Викласти тісто на стіл, розкачати, згорнути навпіл, знову розкачати. Так повторити кілька разів. Розкачати в тонкий лист, розрізати на дві частини. Кожну половину згорнути в рулет, загорнути в харчову плівку, прибрати на 1 годину в холодильник.

  • 04

    Духовку розігріти до 200°C. Викласти тісто на стіл, присипаний борошном. За допомогою формочки вирізати крекери. Викласти печиво на деко, застелене папером і змащене маслом.

  • 05

    Яйце збити з невеликою кількістю води, змастити крекери яєчною сумішшю, зробити виделкою отвори в крекерах, посипати морською сіллю.

  • 06

    Випікати протягом 12-14 хвилин до золотистого кольору. Охолодити готове печиво. Перед випіканням нової партії крекерів необхідно охолоджувати щоразу пергамент.