Крем-суп зі шпинату з імбиром
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Крем-суп зі шпинату з імбиром

Представляємо вашій увазі прекрасний рецепт поживного і незвичайного супу. Звичайні супи швидко набридають і ми хочемо винайти щось нове не схоже на раніше випробувані страви. Так і виникли супи-пюре або крем-супи. Особливість їх полягає в тому, що всі інгредієнти перетираються до однорідної консистенції. Сьогодні ми хочемо представити вам рецепт крем-супу зі шпинату з імбиром. І це не даремно. Адже, шпинат - це справжня скарбниця вітамінів і мікроелементів. За вмістом білків шпинат перевершує всі овочі, поступаючись тільки зеленому горошку і молодим стручкам квасолі. У ньому багато вітаміну В1, В6 і РР. Також він багатий йодом і залізом. Тому не пропустіть шанс приготувати такий корисний крем-суп.

Інгредієнти

  • Шпинат - 400 г.
  • Картопля - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сік лимонний - 1 ч.л.
  • Імбир - 20 г.
  • Олія оливкова - 2 ст.л.
  • Часник - 3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вершки - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно промити листя шпинату, викласти в каструлю, залити водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хвилин під закритою кришкою на повільному вогні.

  • 02

    В окрему каструлю додати олію, висипати нарізаний часник, цибулю й імбир, смажити 3-4 хвилин до стану м'якості.

  • 03

    У каструлю з часником і цибулею додати варений шпинат, довести до кипіння. Сюди ж додати картоплю, воду зі шпинату.

  • 04

    Зменшити вогонь, варити 10 хвилин. Перелити суп в блендер, подрібнити до однорідного пюре.

  • 05

    Суп повернути в каструлю, додати сіль і перець за смаком, варити, довести до кипіння. При подачі додати вершки.