Кремовий суп із картоплі та цибулі-порею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Кремовий суп із картоплі та цибулі-порею

Крем-суп за цим рецептом готується швидко і легко. Овочеві інгредієнти запропонованої страви корисні і доступні. Особливу увагу в списку інгредієнтів хочеться звернути на недооцінену деякими господинями цибулю-порей. Це дуже корисний овоч, в якому містяться калій, магній, залізо, фосфор, кальцій, вітаміни А, С, Е, B1, В2, РР. Смак порею злегка солодкуватий, більш тонкий, делікатний та ніжний, ніж смак звичайної цибулі. У процесі готування використовують білу і світло-зелену частини цибулі-порею, а темно-зелене розгалужене листя не використовують через його волокнисту структуру. Ніжний і ароматний кремовий суп із картоплі і цибулі-порею - чудова страва, яка сподобається всім, хто її спробує.

Інгредієнти

  • Курячий бульйон - 1 л.
  • Картопля - 3 шт.
  • Цибуля-порей - 1 стебель
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю-порей вимити, обрізати зелене листя і корінці, а білу частину нарізати невеликими кільцями.

  • 02

    Цибулю ріпчасту очистити від лушпиння і дрібно нарізати.

  • 03

    Моркву добре вимити й нарізати дрібними кубиками.

  • 04

    У каструлі розтопити масло і засипати туди цибулю, моркву і цибулю-порей. Періодично помішуючи, готувати на повільному вогні поки інгредієнти не стануть м'якими.

  • 05

    Тим часом очистити картоплю і нарізати її шматочками.

  • 06

    Після чого додати в каструлю картоплю, сіль і перець за смаком. Продовжувати готувати близько 5 хвилин.

  • 07

    Потім влити в каструлю курячий бульйон і довести його до кипіння. Після чого вогонь зменшити, суп накрити кришкою і варити 35-40 хвилин.

  • 08

    Далі суп вилити в чашу блендера і перебити все до стану пюре.

  • 09

    Подавати можна як холодним, так і гарячим.