Крем-суп за цим рецептом готується швидко і легко. Овочеві інгредієнти запропонованої страви корисні і доступні. Особливу увагу в списку інгредієнтів хочеться звернути на недооцінену деякими господинями цибулю-порей. Це дуже корисний овоч, в якому містяться калій, магній, залізо, фосфор, кальцій, вітаміни А, С, Е, B1, В2, РР. Смак порею злегка солодкуватий, більш тонкий, делікатний та ніжний, ніж смак звичайної цибулі. У процесі готування використовують білу і світло-зелену частини цибулі-порею, а темно-зелене розгалужене листя не використовують через його волокнисту структуру. Ніжний і ароматний кремовий суп із картоплі і цибулі-порею - чудова страва, яка сподобається всім, хто її спробує.
Цибулю-порей вимити, обрізати зелене листя і корінці, а білу частину нарізати невеликими кільцями.
Цибулю ріпчасту очистити від лушпиння і дрібно нарізати.
Моркву добре вимити й нарізати дрібними кубиками.
У каструлі розтопити масло і засипати туди цибулю, моркву і цибулю-порей. Періодично помішуючи, готувати на повільному вогні поки інгредієнти не стануть м'якими.
Тим часом очистити картоплю і нарізати її шматочками.
Після чого додати в каструлю картоплю, сіль і перець за смаком. Продовжувати готувати близько 5 хвилин.
Потім влити в каструлю курячий бульйон і довести його до кипіння. Після чого вогонь зменшити, суп накрити кришкою і варити 35-40 хвилин.
Далі суп вилити в чашу блендера і перебити все до стану пюре.
Подавати можна як холодним, так і гарячим.