Крепи з шоколадно-горіховим соусом і бананами
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Крепи з шоколадно-горіховим соусом і бананами

Крепи - страва французької кухні, що представляє собою тонкі млинці з бездріжджового тіста. Їх роблять з різноманітними начинками, поливають різними соусами. Начинка може бути рибною, грибною, м'ясною або, як у запропонованому рецепті, солодкою. У Франції для приготування крепів використовують крепницю - плоску сковороду без ручки або велике розпечене коло. Ми ж замість професійної крепниці скористаємося звичайною, підходящою для смаження млинців сковородою. Тісто для крепів дуже рідке. Завдяки додаванню більшої кількості яєць крепи виходять більш еластичними і не рвуться. У тісто додають не рослинне, а розтоплене вершкове масло.

Інгредієнти

  • Шоколадна паста "Nutella" - 2 ст. л.
  • Банани - 0,5 шт.
  • Борошно - 200 г.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Яйця - 4 шт.
  • Молоко - 300 мл.
  • Вершкове масло - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    2 ст. л. вершкового масла розтопити на водяній бані.

  • 02

    Потім додати до масла борошно, сіль, цукор, яйця і молоко. Замісити рідке тісто і залишити його хвилин на 15 при кімнатній температурі.

  • 03

    Розігріти сковороду і додати в неї вершкове масло, що  залишилося. Обсмажувати крепи з кожного боку до золотистого кольору.

  • 04

    Коли всі крепи будуть обсмажені, нарізати тонко банан і змішати його з "Nutella".

  • 05

    У центр кожного крепу покласти приготовлену начинку. Крепи згорнути конвертиками.