Креветки з ананасами в кокосовому соусі з карі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Креветки з ананасами в кокосовому соусі з карі

Влаштувати вечерю за мотивами щедрою азіатської кухні можна спробувати і в домашніх умовах. Цей рецепт страви з креветками з японської кухні. В японській кухні практично всі страви подаються з яким-небудь соусом, або готуються в одному з них. Блюдо дуже ніжне за рахунок кокосового молока і має неповторний чудовий смак. При цьому готується легко і швидко. Готові креветки в кокосовому соусі з каррі рекомендується подавати як самостійно, так і з рисом. Креветки з ананасами в кокосовому соусі з каррі стануть справжньою окрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти

  • Карі - 2 ст. л.
  • Креветки очищені - 500 г.
  • Молоко кокосове - 400 мл.
  • Ананас - 500 г.
  • Соус рибний - 3 ст. л.
  • Цукор коричневий - 2 ч. л.
  • Листя лайма - 2 шт.
  • Листя базиліка - 20 шт.
  • Перець чилі червоний - 1 шт.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Налити в сковороду олію, розігріти, висипати карі, обсмажити кілька хвилин.

  • 02

    Влити в сковороду кокосове молоко, покласти креветки. Ананас нарізати кубиками, також додати в сковороду. Додати в сковороду цукор, рибний соус і листя лайма.

  • 03

    Довести суміш на сковороді до кипіння, тушкувати протягом 3-5 хвилин. Зняти з вогню, при необхідності додати сіль. Додати листя базиліка. При подачі посипати чилі.