Крокети (від французького слова "croquer", що означає "хрустіти") - популярна страва, яку готують із самих різних продуктів: м'ясного або рибного фаршу, крупи або овочів. Зазвичай крокети обсмажують у фритюрі, і виходять вони із хрусткою скоринкою. Крокети обсмажуються досить швидко, тому інгредієнти для них перед обжаркою попередньо готуються. Так у запропонованому рецепті "Крокети із кисломолочного сиру з картоплею" картоплю попередньо відварюють "у мундирі", а потім вже разом із кисломолочним сиром пропускають через м'ясорубку. Проста в приготуванні страва не вимагає багато зусиль, а результат не обмане очікування. Процес приготування можна прискорити, відваривши картоплю заздалегідь.
Відварити картоплю, остудити, очистити від шкірки. Пропустити картоплю разом із сиром через м'ясорубку. Нарізати цибулю, обсмажити в олії на сковороді до золотистого кольору.
Маргарин змішати з яєчними жовтками, додати в сирно-картопляну суміш після м'ясорубки. Додати в загальну суміш обсмажену цибулю, посолити і поперчити за смаком, ретельно вимісити.
Із суміші скачати ковбаски товщиною 3 см. і довжиною 8 см. Кожну обваляти в сухарях. Обсмажити на сковороді крокети в олії.