
Кролик в гірчичному соусі
- 1. Гірчиця діжонська — 2 ст. л.
- 2. Кролик — 1 шт.
- 3. Гірчиця зерниста — 2 ст. л.
- 4. Цибуля — 1 шт.
- 5. Часник — 3 зубчики
- 6. Вино біле сухе — 150 г.
- 7. Олія оливкова — 2 ст. л.
- 8. Вершки 30% — 120 г.
- 9. Масло вершкове — 2 ст. л.
- 10. Сіль — 2 ч. л.
- 11. Перець чорний мелений — за смаком
- 12. Чебрець (листя) — 1 ст. л.
- 13. Петрушка — за смаком
Етапи готування
Вимити кролика, очистити від нутрощів, шкіри і зайвого жиру. Розрізати на середні шматочки, висушити паперовим рушником.
Вилити оливкову олію в глибоку сковороду, додати вершкове масло, розігріти. Викласти в сковороду шматки кролика, обсмажити до золотистого кольору.
Викласти зі сковороди кролика. В олії, що залишилася обсмажити нарізану цибулю, додати часник, обсмажити.
Додати в сковороду вино, збільшити вогонь. Після того, як алкоголь випарується, зменшити вогонь і додати гірчицю з чебрецем.
Покласти кролика назад у сковорідку, додати сіль, перець. Накрити кришкою, зменшити вогонь, готувати 45-60 хвилин. Підтримувати процес повільного кипіння.
По закінченні часу, витягнути кролика зі сковороди, збільшити вогонь, випарувати зайву рідину. Додати вершки, вимкнути вогонь. Змішувати протягом 1 хвилини, повернути кролика в сковорідку. Залишити сковороду на гарячій конфорці, посипати зверху петрушкою. Залишити настоятися 15-20 хвилин.