Кростіні з артишоками та оливками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Кростіні з артишоками та оливками

Кростини - популярна італійська закуска, яка являє собою невеликі підсмажені (неодмінно хрусткі) шматочки хліба з намазаними начинками. Причому начинки можуть бути самими різними, але класика жанру, звичайно, - кростіні з соусом песто. В якості інгредієнтів для начинки використовують морепродукти, сир, соуси, овочі, м'ясо, рибу. У запропонованому рецепті начинка готується з часнику, оливок, каперсів, артишоків і оливкового масла, подрібнених у блендері до однорідної маси. Намазувати начинку на кростіні потрібно безпосередньо перед подачею на стіл, щоб приготована соковита начинка не розмочила шматочки хліба. Вони повинні залишитися хрусткими.

Інгредієнти

  • Часник - 1 шт.
  • Оливки - 200 г.
  • Каперси - 1 ст. л.
  • Артишоки - 425 г.
  • Олія оливкова - 50 мл.
  • Хліб білий - 8 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°C.

  • 02

    У блендері змішати очищений часник, оливки, каперси, артишоки, влити оливкову олією. Подрібнити суміш до однорідної маси.

  • 03

    Викласти шматочки хліба на деко, скропити олією. Підсмажити шматочки хліба в духовці, протягом 6 хвилин.

  • 04

    Змастити хліб сумішшю з блендера.